Schimmel bestrijden

Heeft u schimmel in uw huis? Dan is het belangrijk om dit snel te bestrijden . Schimmels veroorzaken namelijk groene, bruine, grijze en zwarte vlekken op muren, vloeren en plafonds. Ze verspreiden zich daarnaast ook zeer snel. Zeker in een warme, vochtige en slecht geventileerde omgeving. Schimmel behandelen is daarom vaak een spoedklus.

Schimmel bestrijden en plekken verwijderen

Wanneer u dit vochtprobleem in de vorm van schimmel waarneemt, is het noodzaak deze schimmel te bestrijden. De schimmelplekken beschadigen niet alleen uw eigendommen, maar kunnen ook zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid. Wat zijn precies de gevolgen van dit ongewenste vochtprobleem?

Gevolgen van schimmel

Schimmels ontwikkelen zich op allerlei oppervlakten. Denk hierbij niet alleen aan muren, plafonds en vloeren, de keuken en de kelder, maar ook aan meubels en kleding. Ze kunnen in principe overal voorkomen waar de vochtigheidsgraad te hoog is.

De vlekken en de schade die ze aanrichten zijn echter niet de enige gevolgen van schimmels. Dit vochtprobleem ontwikkelt mycotoxinen, ook wel schimmelgif genoemd, in de omgevingslucht. Deze kunnen zeer schadelijk zijn voor mens en gezondheid. Deze stoffen kunnen het immuunsysteem verzwakken en kunnen allergieën en ademhalingsstoornissen veroorzaken.

Nog een ongewenst gevolg van schimmels in huis is het ontstaan van een muffe lucht in de woning. Het is handig om de gevolgen van de schimmels te weten, maar nog belangrijker is de vraag: hoe kunt u schimmel behandelen?

Schimmelbestrijding en verwijderen

Schimmel behandelen

Bij Murprotec krijgt u tot 30 jaar garantie!

 

Murprotec zet zich al jaren in voor de strijd tegen schimmels en vocht en heeft de perfecte oplossing om schimmels te behandelen. Vochtbestrijding begint met een grondige analyse van de symptomen, gevolgd door een diagnose van de schimmels. Zodra de oorzaken van de schimmel in kaart zijn gebracht door onze vochtexpert kan er een oplossing op maat gemaakt worden.

Na inmiddels meer dan 60 jaar ervaring met schimmelvorming in woningen, kunnen wij met een gerust hart zeggen dat wij in uw woning weer een gezond en schimmelvrij binnenklimaat kunnen creëren.

Neem contact met ons op voor een gratis analyse. Zo wordt de eerste stap gezet waarin wij schimmel behandelen en een gezond binnenklimaat creëren.