Optrekkend vocht
Optrekkend vocht is een veelvoorkomend probleem. Eén waar niemand op zit te wachten. Muren die in contact staan met de grond hebben een grote kans om hiermee te maken te krijgen. Dit is niet bevorderlijk voor de leefruimte en het kan serieuze gezondheidsklachten met zich mee brengen. Het is wel een probleem dat volledig kan worden opgelost met de juiste behandeling. Denk je last te hebben van optrekkend vocht? Vraag vrijblijvend een gratis analyse aan.
Heb je een lekkage (behalve in je kelder)? Neem dan contact op met je verzekeraar.
Laat optrekkend vocht behandelen door een professional
- Tot 30 jaar garantie
- Meer dan 65 jaar ervaring
- Vaste prijs
- Persoonlijke service
Hoe gaan we te werk?
De eerste stap in de definitieve bestrijding van optrekkend vocht is een gedetailleerde en uitgebreide vochtanalyse. Die analyse voeren we altijd gratis aan huis uit.
-
Vraag online een gratis vochtanalyse aan
-
We leggen zo snel mogelijk telefonisch een afspraak vast
-
Onze vochtspecialist komt langs en analyseert het vochtprobleem
-
Je krijgt meteen een oplossing op maat voor de behandeling van het opstijgend vocht in je woning.
Oorzaak van optrekkend vocht
De oorzaak van optrekkend vocht bevindt zich onder de grond. De muren staan in contact met de grond en soms ook met het grondwater. Om dit water tegen te houden wordt de fundering en het metselwerk voorzien van een waterkerende laag. Deze laag bestaat vaak uit een folie of een laag waterdicht metselwerk.
Helaas komt het regelmatig voor dat de waterkerende laag niet goed is aangebracht of dat hij afwezig is. In dat geval wordt (grond)water via het metselwerk naar boven getransporteerd door natuurlijke absorptie en zogenaamde capillaire werking (vocht dat naar boven trekt). De sponswerking van de muur krijgt de vrije hand. Stenen en metselwerk zijn namelijk veelal poreus waardoor de muur het vocht via de poriën opzuigt.
Optrekkend vocht herkennen
Met name oudere gebouwen hebben vaak last van optrekkend vocht. Hierbij zien we dat er geen waterkerende laag is toegepast of dat deze niet goed meer werkt. Maar het kan ook bij nieuwe gebouwen voorkomen. Je herkent optrekkend vocht aan vochtvlekken op de muur of kapot/loslatend stucwerk tot 150 cm hoogte. Naast vochtvlekken kan optrekkend vocht ook leiden tot een reeks andere gevolgen.
Staat je symptoom niet in onderstaande lijst of twijfel je over je vochtprobleem? Vraag vrijblijvend een gratis analyse aan. Een juiste analyse van je vochtprobleem is heel belangrijk. Vraag een analyse aan en wij nemen contact met je op.
Gevolgen van optrekkend vocht
Hieronder zie je een een lijst met mogelijke gevolgen van optrekkend vocht. Helaas is het lastig optrekkend vocht te herkennen voordat er schade is aangericht. Wel is het belangrijk om zodra je de eerste symptomen ziet zo snel mogelijk actie te ondernemen om verder schade te minimaliseren. Neem direct actie door een gratis vrijblijvende inspectie aan te vragen.
- Aantasting van de lambrisering en houten plinten
- Aantasting van de kozijnen
- Behang, verf en stukwerk laat los of bladdert af
- Pleisterwerk klinkt hol
- Vochtige kelder
- Aanwezigheid van salpeter (witte uitslag)
- Loskomende vloerbekleding, vloertegels en het bol staan van laminaat
Oplossing optrekkend vocht
Met de juiste oplossing op maat verdwijnt optrekkend vocht volledig. Maar een juiste aanpak is daarbij wel noodzakelijk. De juiste oplossing begint bij een analyse om in kaart te brengen wat precies de oorzaak is. Wanneer we de oorzaak hebben gevonden kiezen we voor een aanpak op maat om het probleem tot in de kern op te lossen. We kiezen dus niet voor een symptoombestrijding maar voor een effectieve en doeltreffende oplossing die jarenlang mee gaat. Als vochtbestrijder bieden we dan ook 30 jaar garantie op onze oplossingen.
De meest gebruikte oplossing voor het bestrijden van optrekkend vocht is het injecteren van de muren. Onze vochtspecialisten injecteren de aangetaste muren met GOM, een organisch solvent. Dit is een oplosmiddel met een lijmverbinding die tot stand komt door absorptie van de omgeving. Eerst worden er om de 10 tot 12 centimeter gaten geboord in de muur waarin de GOM wordt geïnjecteerd. De GOM wordt vervolgens geabsorbeerd door de muren waardoor de lijmverbinding tot stand komt en er een waterkerende laag ontstaat. Uiteraard moeten de muren nu nog wel drogen. Het vocht dat al in de muur is getrokken is er niet direct uit. Na de droog periode brengt een specialist je een controlebezoek waarna de definitieve oplevering plaats vindt.
Wil je meer lezen over onze verschillende aanpakken? Neem een kijkje op onze vochtbestrijding pagina.
Lees hier meer over muurinjecties of bekijk de video over Muurinjecties.
Hoe gaan we te werk?
Gratis analyse
Een vochtspecialist komt langs om vochtmetingen te doen en het vochtprobleem te analyseren.
Voorstel op maat
Hij stelt vast welke vochtbehandeling nodig is om je vochtprobleem definitief op te lossen.
Projectleider
Onze projectleider komt langs om alles dubbel te checken en met je te overlopen. We zorgen voor een duidelijke planning en communicatie.
Vochtbehandeling
Onze specialisten gaan op de afgesproken datum aan de slag om het vocht definitief aan te pakken.
Deze artikelen zijn misschien interessant voor jou
Meer weten over gezond leven, vochtproblemen, vochtbestrijding, optrekkend vocht en waar Murprotec mee bezig is? Lees onze blog boordevol interessante artikelen en nuttige tips en tricks.