Vochtproblemen in huis

Vochtproblemen kunnen overal voorkomen en kunnen verschillende oorzaken hebben. Verschillende oorzaken van vochtproblemen vereisen verschillende aanpakken. Bij Murprotec weten we wel raad met vochtproblemen. Wilt u meer lezen over de oplossingen die wij aandragen? Dan kunt u terecht op onze pagina vochtbestrijding.

heeft u een vochtprobleem en wilt u een gratis analyse van Murprotec waarin ze vrijblijvend het probleem achterhalen en een oplossing aandragen? Vul dan het formulier in achter de knop.

Gratis Analyse

Vocht in huis

Een vochtprobleem in huis kunt u eenvoudig herkennen. De volgende punten zijn indicaties van een vochtprobleem in huis:

  • Een muffe geur
  • De was droogt niet snel meer
  • Het stucwerk of behang laat los
  • Vocht- en schimmelplekken op de muur of vloer
  • Hoger energieverbruik
  • Condens op de binnenkant van de ramen

Herkent u één of meer van de bovenstaande punten in uw huis? Neem dan contact met ons op. Het verwaarlozen van een vochtprobleem kan eigendommen beschadigen en kan uiteindelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Zover hoeft het natuurlijk niet te komen.

Vochtige muren

Het is van groot belang dat vochtige muren snel worden aangepakt. Door vochtige muren ontstaat er namelijk een ongezond binnenklimaat. Vochtige muren geven veel ellende in de vorm van schade aan de muur of aan meubelen die tegen de muur staan.

Vochtige kelder

De oorzaak van een vochtige muur kan ook onder de grond te vinden zijn. Bijvoorbeeld door een vochtige kelder. Schimmel houdt van vochtige donkere plekken, een kelder is dus een ideale plek. Maar denk ook aan vergelijkbare ruimtes zoals een zitput, leefkuil of souterrain. Wanneer een ruimte onder de muur vochtig is, kan het vocht ook in de muur trekken.

Optrekkend vocht

Muren die in contact staan met de grond kunnen last krijgen van optrekkend vocht. Door absorptie van het metselwerk wordt het vocht naar boven getransporteerd. Optrekkend vocht kan veel schade aanrichten aan uw muur en de meubels die tegen de muur aan staan. Denk bijvoorbeeld aan schimmels.

Condensatie in huis

Condensatie in huis betekent bijna altijd dat er een vochtig binnenklimaat is. U kunt condensatie in huis herkennen aan waterdruppels aan de binnenzijde van de ramen of spiegels.

Vocht expert

Murprotec is met 60 jaar ervaring een vochtexpert. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat we elk vochtprobleem wel op kunnen lossen. Aarzel dus niet en neem direct contact met ons op of doe vrijblijvend een gratis analyse van uw vochtprobleem.