Vochtproblemen

Vochtproblemen kunnen overal voorkomen en kunnen verschillende oorzaken hebben. Verschillende oorzaken van vochtproblemen vereisen verschillende aanpakken. Bij Murprotec weten we wel raad met vochtproblemen. Wilt u meer lezen over de oplossingen die wij aandragen? Dan kunt u terecht op onze pagina vochtbestrijding (interne link).

Vochtproblemen in huis

Een vochtprobleem in huis kunt u eenvoudig herkennen. De volgende punten zijn indicaties van een vochtprobleem in huis:

  • Een muffe geur
  • De was droogt niet snel meer
  • Het stucwerk of behang laat los
  • Vocht- en schimmelplekken op de muur of vloer
  • Hoger energieverbruik
  • Condens op de binnenkant van de ramen

Herkent u één of meer van de bovenstaande punten in uw huis? Neem dan contact met ons op. Het verwaarlozen van een vochtprobleem kan eigendommen beschadigen en kan uiteindelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Zover hoeft het natuurlijk niet te komen.

Vochtige muren

Het is van groot belang dat vochtige muren snel worden aangepakt. Door vochtige muren ontstaat er namelijk een ongezond binnenklimaat. Wilt u lezen over onze aanpak bij vochtige muren? Bekijk dan onze pagina over vochtbestrijding muren.

Vochtige kelder

De oorzaak van een vochtige muur kan ook onder de grond te vinden zijn. Bijvoorbeeld door een vochtige kelder. Schimmel houdt van vochtige donkere plekken, een kelder is dus een ideale plek. Maar denk ook aan vergelijkbare ruimtes zoals een zitput, leefkuil of souterrain. Bekijk voor meer informatie onze vochtbestrijding kelder pagina.

Optrekkend vocht

Muren die in contact staan met de grond kunnen last krijgen van optrekkend vocht. Door absorptie van het metselwerk wordt het vocht naar boven getransporteerd. Optrekkend vocht kan veel schade aanrichten.

Condensatie in huis

Condensatie in huis betekent bijna altijd dat er een vochtig binnenklimaat is. U kunt condensatie in huis herkennen aan waterdruppels aan de binnenzijde van de ramen of spiegels.