Vochtbestrijding kelder

Heeft u last van vocht in de kelder? Dan is het belangrijk om dit op te lossen voordat het grote problemen veroorzaakt. U wilt natuurlijk niet dat hout gaat rotten, verf afbladdert en al helemaal niet dat de kelder vol met water komt te staan. Om zeker te weten dat de vochtbestrijding van een kelder op de juiste manier gebeurt, is verstandig om een specialist in te schakelen. Murprotec gaat voor u graag de strijd aan met uw vochtige kelder.

Oplossingen voor vochtbestrijding van kelders

Afhankelijk van het probleem, de leeftijd van uw kelder en de manier waarop de kelder is gebouwd, zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Een aantal mogelijke oplossingen zijn:

  • Bekuiping aanbrengen
  • Drainage aanbrengen
  • Een ventilatiesysteem plaatsen

Welke behandeling het meest geschikt is voor uw kelder, kunnen onze experts het beste ter plaatse beoordelen. De analyse van een vochtprobleem is bij Murprotec volledig gratis.

Bekuiping

Een bekuiping bestaat uit een epoxylaag die water- en dampdicht is. Deze laag wordt, afhankelijk van de situatie, tegen de binnen- en/of buitenwand aangebracht. Een bekuiping gebruiken wij voor vochtbestrijding als:

  • Er water in de kelder komt
  • De afwerklagen loskomen
  • Er veel salpeterzout uit de muur komt

De epoxylaag is bestand tegen de druk van het grondwater tot 2,5 meter diepte. Een epoxylaag is niet brandbaar en is bestand tegen schimmels.

Kelderdrainage

Er zijn situaties waarin een bekuiping het probleem eerder verplaatst dan oplost. Als de grondwaterdruk op de kelder groot is of de waterdichtheid van de muur slecht is, kan het zijn dat het waterdicht maken van de ene muur ervoor zorgt dat de muur ernaast gaat lekken. Indien de zojuist geschetste situatie zich voordoet, is een drainagesysteem een betere oplossing om het vocht te bestrijden.

Ventilatiesysteem

Mocht u schimmel in uw kelder of souterrain hebben, dan kunnen onze experts dit vaak oplossen door een uniek ventilatiesysteem te plaatsen. Met dit systeem wordt het vocht uit uw kelder verwijderd.

Gratis analyse en minimaal 10 jaar garantie

Murprotec vindt een goede analyse van uw vochtige kelder erg belangrijk. Daarom doen onze experts dat helemaal gratis. Omdat wij zeker weten dat we het probleem voor u op kunnen lossen, krijgt u bij ons altijd minimaal 10 jaar garantie op een behandeling.

Wilt u meer weten over de voordelen van Murprotec? Of heeft u een andere vraag over vochtbestrijding? Neem dan via 0416 68 90 90 of info@murprotec.nl contact op met een van onze medewerkers.