Vochtbestrijding in uw kelder

Heeft u last van vocht in uw kelder? Dan is het belangrijk om dit op te lossen voordat het grote problemen veroorzaakt. U wilt natuurlijk niet dat hout gaat rotten, verf afbladdert en al helemaal niet dat de kelder vol met water komt te staan. Om zeker te weten dat de vochtbestrijding in een kelder op de juiste manier gebeurt, is verstandig om een specialist in te schakelen. Wij als vochtexperts brengen is de oorzaak van het probleem in kaart om vervolgens over te gaan tot een geschikte vochtbestrijdingsmaatregel op maat. Bent u opzoek naar vochtbestrijding in uw kelder? Vraag dan vrijblijvend een gratis analyse aan. Heeft u lekkage (behalve in uw kelder)? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Gratis Analyse

Vochtbestrijdingsmaatregelen voor uw kelder

Afhankelijk van het probleem, de leeftijd van uw kelder en de manier waarop de kelder is gebouwd, zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Een aantal mogelijke oplossingen zijn:

  • Kelderdichting
  • Drainage aanbrengen
  • Muurinjecties
  • Een ventilatiesysteem plaatsen

Welke behandeling het meest geschikt is voor uw kelder, kunnen onze vochtexperts het beste ter plaatse beoordelen. Vraag daarom direct een vrijblijvende inspectie aan.

Kelderdichting

Kelderdichting wordt ook wel bekuiping of interne muurbescherming genoemd. Dit betekent dat we de muren van de kelder gaan behandelen zodat uw kelder waterdicht wordt. Kelderdichting wordt toegepast als vochtbestrijdingsmaatregel wanneer:

  • Er water in de kelder komt
  • De afwerklagen loskomen
  • Er veel salpeterzout uit de muur komt in de vorm van witte aanslag

Kelderdichting wordt toegepast door het aanbrengen van een epoxylaag die water- en dampdicht is. Deze laag wordt, afhankelijk van de situatie, tegen de binnen- en/of buitenwand van de kelder aangebracht zodat uw kelder volledig waterdicht wordt. De epoxylaag is bestand tegen de druk van het grondwater tot 2,5 meter diepte. Een epoxylaag is niet brandbaar en is bovendien ook bestand tegen schimmels.

Kelderdrainage

Er zijn situaties waarin kelderdichting het probleem eerder verplaatst dan oplost. Als de grondwaterdruk op de kelder te groot is of de waterdichtheid van de muur slecht is bijvoorbeeld. Dan kan het zijn dat het waterdicht maken van de ene muur ervoor zorgt dat de muur ernaast gaat lekken. In deze gevallen is een drainagesysteem een betere oplossing om vocht in uw kelder te bestrijden.

Bij kelderdrainage wordt een afvoersysteem geïnstalleerd dat al het overtollige water afvoert met een ingewikkeld netwerk van speciale pompen, leidingen, goten en/of noppenmembranen. Er zijn verschillende soorten kelderdrainages die afhankelijk van uw situatie kunnen worden toegepast:

  • Randdrainage: dit wordt met name toegepast bij lekkages aan de kimnaad
  • Vloerdrainage: dit wordt toegepast wanneer water via de vloer binnentreed
  • Wanddrainage: dit wordt toegepast wanneer water via de muren infiltreert

Laat onze vochtexperts de kelder inspecteren zodat zij kunnen bepalen welke vochtbestrijding voor uw kelder het meest geschikt is.

Muurinjecties in uw kelder

Muurinjecties kunnen ook worden toegepast in de kelder. Bij muurinjecties wordt er een waterkerend middel geïnjecteerd in de wand of vloer. Lees hier meer over muurinjecties.

Vochtbestrijding kelder

Ventilatiesysteem voor uw kelder

Condens is een veelvoorkomend vochtprobleem in kelders. In een vochtige donkere ruimte kan gemakkelijk schimmel ontstaan. Mocht u schimmel in uw kelder of souterrain hebben, dan kunnen onze experts dit vaak oplossen door een ventilatiesysteem. Met dit systeem wordt de lucht in uw kelder regelmatig ververst waardoor vocht en condens geen kans krijgt.

Gratis inspectie en 30 jaar garantie

Verschillende oorzaken van vocht in uw kelder vragen dus ook om verschillende oplossingen op maat. Murprotec is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in de vochtbestrijding in onder andere kelders. Wij zijn dus vochtexperts en helpen u graag met de juiste oplossing op maat waarmee we vocht in uw kelder definitief bestrijden.

De juiste oplossing begint bij een analyse om in kaart te brengen wat precies de oorzaak is. Wanneer we de oorzaak hebben gevonden kiezen we voor een aanpak op maat om het probleem tot in de kern op te lossen. We kiezen dus niet voor een symptoombestrijding maar voor een effectieve en doeltreffende oplossing die jarenlang mee gaat. Als vochtexpert bieden we dan ook tot 30 jaar garantie op onze oplossingen.

Vraag vrijblijvend een analyse aan of heeft u een andere vraag over vochtbestrijding? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via tel: 0416 68 90 90 of mail: info@murprotec.nl.