Zwarte schimmel

Schimmels verspreiden zich ontzettend snel, vooral bij de juiste omstandigheden. Zwarte schimmels houden, zoals alle schimmels, van vochtige ruimtes met weinig licht en een slechte ventilatie. U kunt de zwarte schimmel herkennen aan zwarte of donkere vlekken op de muur, het plafond, meubels of andere voorwerpen en een muffe geur. Het is belangrijk dat u bij het ontdekken van een zwarte schimmel snel actie onderneemt.

Zwarte schimmel slecht voor de gezondheid?

De zwarte schimmel is niet dodelijk maar kan wel gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Vooral kleine kinderen, mensen met luchtwegproblemen en mensen met een zwakker immuunsysteem zijn gevoelig voor de gevolgen van zwarte schimmels. Veelvoorkomende klachten die kunnen worden veroorzaakt door deze schimmel zijn:

  • Zenuwpijn
  • Allergische reacties en irritaties
  • Keelpijn
  • Vermoeidheid en stress
  • Misselijkheid of braken
  • Het ontstaan of verergeren van astma

Zwarte schimmel in huis

In veel huizen komt schimmel voor en de zwarte schimmel is een veelvoorkomende schimmel. Schimmel in huis is niet gewenst, zeker nu u de mogelijk schadelijke gevolgen voor de gezondheid kent. Bekijk daarom onze pagina over schimmel in huis voor een aanpak van dit probleem.

Zwarte schimmel badkamer

De badkamer is vaak een donkere vochtige plek met weinig of geen ventilatie. Een perfecte plek voor de zwarte schimmel dus. Zorg daarom dat u de badkamer regelmatig ventileert, zodat schimmel geen kans krijgt. Is er toch schimmel ontstaan? Neem contact met ons op zodat we samen met u kunnen werken aan de bestrijding.

Zwarte schimmel op de muur

Ziet u kleine zwarte stipjes op de muur? Grote kans dat het hier gaat om de zwarte schimmel. Wanneer u de stipjes ziet is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Wanneer de muur vochtig blijft zullen de kleine puntjes snel uitgroeien en zal uw muur binnen een korte tijd helemaal vol zitten met zwarte vlekken die schadelijk zijn voor de muur en uw gezondheid.

Zwarte schimmel verwijderen

Schimmel wordt gevoed door vocht. Wanneer u schimmel verwijderd maar het vochtprobleem niet opspoort en verhelpt zal de schimmel gewoon weer terug keren en begint het probleem weer van voor af aan. Wanneer u Murprotec inschakelt gaan wij met u aan de slag met vochtbestrijding zodat u gegarandeerd bent van een schimmelvrije omgeving. Bij ons krijgt u namelijk tot 30 jaar garantie!

Neem contact met ons op voor een gratis analyse. Zo wordt de eerste stap gezet waarin wij schimmel behandelen en een gezond binnenklimaat creëren voor u.