Hoe kun je je kelder waterdicht maken? Ons advies!

Een volledig waterdichte kelder? Dat is maar weinig mensen gegund. Kleine beschadigingen in de keldermuur kunnen al genoeg zijn om grondwater vrij spel te geven. Maar ook een gebrekkige ventilatie is niet zonder risico. Dat leidt tot condensatievocht, met alle gevolgen van dien.

Een kelder waterdicht maken kan op verschillende manieren. De situatie in jouw kelder bepaalt welke technieken nodig zijn om het vocht een halt toe te roepen.

Een gratis vochtdiagnose aan huis

Een goede diagnose is stap één voor een vochtvrije kelder. Omdat we bij Murprotec echt belang hechten aan je gezondheid en je woning, bieden we een gratis analyse aan. Eén van onze vochtspecialisten komt helemaal kosteloos bij je langs om het probleem te analyseren en de beste behandeling met jou te bespreken.  

Gratis analyse
Je kelder waterdicht maken is noodzakelijk voor de stabiliteit van je huis.

Je kelder waterdicht maken: kelderafdichting versus kelderdrainage

Iedere behandelmethode heeft z’n specifieke eigenschappen. Welke oplossing het meest geschikt is voor jouw kelder, hangt dus af van het probleem. Laat je daarom adviseren door een specialist.

  • Kelderafdichting

Je kelder waterdicht maken langs de binnenkant kan met behulp van kelderafdichting. Hierbij krijgen de keldermuren nieuwe waterdichte beschermlagen en wordt het cement opnieuw aangebracht. Dankzij deze behandeling kan er geen vocht meer naar binnen trekken in de kelder.

Nieuwgierig hoe dit in zijn werk gaat?

Lees alles over kelderbekuiping

  • Kelderdrainage 

Kelderdrainage wordt toegepast om de kelder vochtvrij te maken van binnenuit. Bij deze aanpak houden we het grondwater niet tegen met een waterdichte beschermlaag, maar voeren we het gecontroleerd af via een doeltreffend netwerk van pompen, leidingen, goten en noppenmembranen.

Benieuwd hoe het precies werkt?

Lees alles over kelderdrainage

Je kelder waterdicht maken doen we zo…

Icoon klembord (geel)  
1

Gratis analyse

Een vochtspecialist komt langs om vochtmetingen te doen en het vochtprobleem te analyseren.

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

Hij stelt vast welke vochtbehandeling nodig is om je vochtprobleem definitief op te lossen.

Icoon offerte (geel)
3

Projectleider

Onze projectleider komt langs om alles dubbel te checken en met je te overlopen. We zorgen voor een duidelijke planning en communicatie.

Icoon werfleider (geel)
4

Vochtbehandeling

Onze specialisten gaan op de afgesproken datum aan de slag om het vocht definitief aan te pakken.

Vertrouw op Murprotec om een correcte analyse uit te voeren van je vochtprobleem – helemaal gratis. Zo ben je altijd verzekerd van een definitieve behandeling van elk vochtprobleem. Dat beloven we met onze kwaliteitsgarantie.

Waarom je beter niet kunt wachten met je kelder waterdicht maken

Een waterdichte kelder is een must in ieder huis. Je kelder is de ideale bergruimte, als je hem droog kunt houden. Anders raken je spullen beschadigd, begint ijzer te roesten en geeft elektronica de geest. Zo wordt je kelder niet alleen een onbruikbare ruimte in je huis, maar ook een ongezonde omgeving waar je in de rest van je huis last van krijgt. Want het vocht kan zich een weg naar boven banen.

Zitten de keldermuren onder de schimmels of blijft er water staan op de keldervloer? De gevolgen van een vochtige kelder zijn snel zichtbaar. Let op: het vocht kan de stabiliteit van je huis permanent in gevaar brengen en de waarde van het gebouw doen dalen.

Voorkomen is beter dan genezen. Als je je kelder preventief waterdicht laat maken, voorkom je vochtproblemen en geniet je van een extra handige ruimte in je huis.

Merk je een vochtprobleem op? Onderneem dan onmiddellijk actie!

Gratis analyse

Financiële hulp nodig bij het bestrijden van je vochtprobleem? 

Deze artikelen zijn misschien interessant voor jou

Wil je meer weten over de verschillende technieken om je kelder waterdicht te maken of hoe ingrijpend vocht kan zijn? Lees onze blog boordevol interessante artikelen en nuttige tips en tricks.

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading