Vochtplekken

Heeft u één of meerdere vochtplekken opgemerkt in uw woning? Negeer ze dan niet. Vochtplekken zijn vaak de voorbode van een ernstiger probleem. Ze kunnen verschillende oorzaken hebben zoals een slechte afdichting, waterinfiltratie, optrekkend vocht en condensatie.

Bij waarneming van vochtplekken is het verstandig om snel in te grijpen. Vochtplekken zijn namelijk een eerste fase van schimmelvorming, ontwikkeling van bacteriën en schade aan de afwerking van muren en vloeren. Dat is niet alleen niet zo fraai voor uw interieur en bouwstaat van uw woning, ook uw gezondheid kan er ernstig onder lijden. Zo ver hoeft het niet te komen. Doe vrijblijvend een gratis analyse bij Murprotec, wij gaan graag voor u de strijd aan tegen vocht. Heeft u lekkage (behalve in uw kelder)? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Gratis Analyse

Waar komen de vochtplekken voor?

Vochtplekken kunnen overal in uw woning voorkomen: in de kelder, op de benedenverdieping of op de bovenverdiepingen. Voor elke plek in huis met vochtplekken kan een ander vochtprobleem de oorzaak zijn. Welke vochtproblemen kunnen de oorzaak zijn van de door u waargenomen vochtplekken?

Vochtplekken op de vloer

vochtplekken op de vloer zijn erg vervelend. Dit wordt vaak veroorzaakt door optrekkend vocht, waterinfiltratie, lekkages of door condensatie. Het is belangrijk de oorzaak te achterhalen, vocht in de vloer kan met name voor houten vloeren erg schadelijk zijn.

Vochtplekken op de muren

Vochtplekken op de muren of het behang duiden vaak op vochtproblemen in de muren van de woning. Vaak voorkomende oorzaken hiervan zijn condensatie, infiltratie, lekkage of optrekkend vocht. Vooral vochtplekken op het behang zijn geen fraai gezicht en vragen op een doeltreffende oplossing.

Vochtplekken op het plafond

Heeft u te maken met vochtplekken op het plafond? Dan is het noodzakelijk deze niet te negeren. Vochtplekken zijn vaak de voorbode van een ernstiger probleem. Ze kunnen verschillende oorzaken hebben zoals een slechte afdichting, waterinfiltratie, optrekkend vocht en condensatie.

De meest voorkomende oorzaken zijn condensatie of vocht dat afkomstig is van het dak. Dit laatste kan worden veroorzaakt door lekkage of infiltratie door regen.

Infiltratie door regen wordt vaak veroorzaakt door een fout in het gebouw zelf of door slijtage aan de buitenkant van het huis. Denk hierbij aan een lekkende regenpijp, doorboorde dakbedekking, poreus metselwerk of een kapotte dakpan. Op die manier kunnen regen, hagel of sneeuw uw woning ongewenst binnendringen.

Oplossing vochtplekken

Zelf de vochtplekken bestrijden door ze schoon te maken of te behandelen is niet de oplossing. De vlek duidt op een onderliggend probleem in uw woning. Zolang de oorzaak van het vochtprobleem niet aangepakt wordt, zal de vlek weer tevoorschijn komen. Daarom is het belangrijk om vochtplekken door een vochtbestrijding expert als Murprotec te laten behandelen.

Op basis van een goede en nauwkeurige analyse door de vochtspecialist, wordt een oplossing op maat gemaakt. Een vochtbestrijdingsoplossing die de kern van het probleem aanpakt. De vochtbehandeling is gebaseerd op de meest geavanceerde technologieën en wetenschappelijk bewezen methodes. En met 60 jaar ervaring in het vak, garandeert Murprotec de beste en meest definitieve oplossing voor vochtplekken. Altijd met de beste persoonlijke service én garantie. Vraag vrijblijvend een gratis analyse aan van uw vochtprobleem of neem contact met ons op voor meer informatie.