Vochtbestrijding muren

Vochtige muren in huis zijn een teken dat uw huis vochtproblemen heeft. Vochtige muren zijn vervelend en nooit een goed teken. Vochtige muren kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Wij zien vaak dat men te lang blijft zitten met het vochtprobleem en het oplossen daarvan uitstelt. Echter gaan de problemen zich dan opstapelen en wordt de bron niet aangepakt.

De meest voorkomende vochtproblemen zijn:

    • Optrekkend vocht;
    • Condensatie;
    • Ondergrondse infiltratie (kelders, souterrains, dijkwoningen e.d.).

Vochtproblemen in de muur veroorzaken onder andere loslatend verf, behang en stucwerk, rottende plinten en schimmelvorming. Dit beschadigen niet alleen het interieur van uw woning, maar kan ook uw gezondheid aantasten. Door vochtproblemen in huis ontstaat namelijk een ongezonder binnenklimaat. Het is daarom van groot belang, om vochtproblemen te laten behandelen door een vochtexpert in vochtbestrijding.

Gevolgen van vochtige muren in huis

Vochtproblemen in de muur veroorzaken onder andere loslatend verf, behang en stucwerk, rottende plinten en schimmelvorming. Dit beschadigt niet alleen het interieur van uw woning, maar kan ook uw gezondheid aantasten. Door vochtproblemen in huis ontstaat namelijk een ongezonder binnenklimaat. Het is daarom van belang om vochtproblemen te laten behandelen door een vochtexpert.

Vochtbestrijding muren

Vochtbestrijding van uw muren: de oplossing

U wilt natuurlijk dat het probleem wordt opgelost. Onze experts gaan daarvoor zorgen! Hoe? Wij brengen door middel van een injectie onder hoge druk op een horizontale lijn, een waterafstotende laag aan onderin de muur. Deze waterafstotende laag bestaat uit een micro-emulsie in een waterachtige oplossing.  De micro-emulsies die wij gebruiken, kennen geen nadelen die de klassieke producten wel vertonen. De oplossingen zijn reukloos, niet ontvlambaar, niet schadelijk voor de gezondheid en ze vormen geen schadelijke zouten voor de muren. Hiermee wordt het optrekkend vocht gestopt.

Hiernaast zullen wij muren die wij behandelen, afsluiten van de muren die wij niet behandelen door het aanbrengen van een verticale barrière. Op deze manier kunnen we uitsluiten dat er vochtproblemen kunnen ontstaan door aansluitende (niet behandelde) muren.

Na de uitvoering van de injecties is het probleem niet direct opgelost, de muur zal altijd nog moeten drogen. Er komt na het injecteren geen optrekkend vocht meer in de muur, maar het vocht wat in de muur aanwezig was op het moment van injecteren moet nog uit de muur drogen. Het is belangrijk dat u beseft dat zo lang de muur nog droogt, er nog steeds afwerklagen worden aangetast, door het salpeterzout wat met het vocht mee komt uit de muur.

Controle van de vochtbestrijding in uw muur

Na het verstrijken van de droogtijd komen wij altijd een drogingscontrole uitvoeren om vast te stellen of de behandeling geslaagd is. Van deze metingen wordt een rapport gemaakt en een kopie daarvan is voor u. Op het moment dat de muur droog is, dan wordt op dat moment de muur vrijgegeven om opnieuw af te kunnen werken. Vanaf dat moment garanderen wij dat de muur voor 30 jaar droog blijft van optrekkend vocht. Na inmiddels meer dan 63 jaar ervaring met deze manier van werken, kunnen wij met een gerust hart zeggen, dat wij zelfs de meest vochtige muren effectief kunnen behandelen.

Waarom Murprotec?

Wilt u weten waarom wij uw partner in vochtbestrijding van uw muren? Bekijk dan onze bedrijfsinformatie, garanties en verzekeringen die u gegarandeerd heeft bij het afnemen van onze diensten.Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op en vraag een gratis, vrijblijvende analyse aan.