Vocht in muur

Vochtige muren kunnen voor grote problemen zorgen. Een veelvoorkomende oorzaak van vochtige muren is optrekkend vocht. Dit gebeurt wanneer muren zonder waterkerende laag in contact staan met het water in de grond. Het kan veel schade veroorzaken aan uw huis en het kan de gezondheid van de bewoners aantasten. Door vochtproblemen in huis ontstaat namelijk een ongezonder binnenklimaat. Daarom is het belangrijk dat u bij vochtige muren zo snel mogelijk een expert inschakelt voor vochtbestrijding. Heeft u lekkage (behalve in uw kelder)? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Vochtbestrijding van uw muren: de oplossing

U wilt natuurlijk dat het probleem aan uw muur zo snel mogelijk wordt opgelost. Onze experts gaan daarvoor zorgen! Hoe? Dat leggen wij u graag uit. Een van de oplossingen is een muurinjectie.

Wij brengen door middel van een injectie onder hoge druk op een horizontale lijn een waterafstotende laag aan onderin de muur. Deze waterafstotende laag bestaat uit een micro-emulsie in een waterachtige oplossing. De micro-emulsies die wij gebruiken, kennen geen nadelen die de klassieke producten wel vertonen. De oplossingen zijn reukloos, niet ontvlambaar, niet schadelijk voor de gezondheid en ze vormen geen schadelijke zouten voor de muren. Hiermee wordt het optrekkend vocht gestopt.

Behandelen van vochtige muren

Daarnaast sluiten wij de vochtige muren die wij behandelen af van de muren die wij niet behandelen door het aanbrengen van een verticale barrière. Op deze manier kunnen we uitsluiten dat er vochtproblemen kunnen ontstaan door aansluitende (niet behandelde) muren.

Na de uitvoering van de injecties is het probleem niet direct opgelost, de muur zal altijd nog moeten drogen. Er komt na het injecteren geen optrekkend vocht meer in de muur, maar het vocht wat in de muur aanwezig was op het moment van injecteren moet nog uit de muur drogen. Het is belangrijk dat u beseft dat zo lang de muur nog droogt, er nog steeds afwerklagen worden aangetast door het salpeterzout wat met het vocht mee komt uit de muur.

Controle van de vochtbestrijding in uw muur

Na het verstrijken van de droogtijd komen wij altijd een drogingscontrole uitvoeren om vast te stellen of de behandeling geslaagd is. Van deze metingen wordt een rapport gemaakt en een kopie daarvan is voor u. Op het moment dat de muur droog is, dan wordt de muur vrijgegeven om opnieuw af te kunnen werken. Vanaf dat moment garanderen wij dat de muur voor 30 jaar droog blijft van optrekkend vocht. 

Gratis analyse

Met meer dan 60 jaar ervaring in de vochtbestrijding kunnen wij met een gerust hart zeggen, dat wij zelfs de meest vochtige muren effectief kunnen behandelen. Vraag vandaag nog een gratis analyse aan. Voor vragen over onze werkwijze of onze garanties kunt u contact opnemen met onze klantenservice.