Muren waterdicht maken

Vochtige muren kunnen voor grote problemen zorgen. Een veelvoorkomende oorzaak van vochtige muren is optrekkend vocht. Dit gebeurt wanneer muren zonder waterkerende laag in contact staan met het water in de grond. Het kan veel schade veroorzaken aan je huis en het kan de gezondheid van de bewoners aantasten.

Door vochtproblemen in huis ontstaat namelijk een ongezonder binnenklimaat. Daarom is het belangrijk dat je bij vochtige muren zo snel mogelijk een specialist inschakelt voor vochtbestrijding. 

Heb je een lek (behalve in je kelder)? Neem dan contact op met je verzekeraar.

Gratis analyse
Vrouw is wanhopig om haar muur waterdicht te maken.

Waterdichte muren dankzij de Nr. 1 vochtbestrijder in Europa

  • Tot 30 jaar garantie
  • Meer dan 65 jaar ervaring
  • Vaste prijs
  • Persoonlijke service

Hoe gaan we te werk?

De eerste stap in definitief waterdicht maken van je muur is altijd een gedetailleerde en uitgebreide analyse van het vochtprobleem. We komen hiervoor gratis bij je langs.

  1. Vraag online je gratis analyse aan

  2. We contacteren je zo snel mogelijk om een afspraak te maken

  3. Onze vochtspecialist komt langs en analyseert het vochtprobleem

  4. Je krijgt meteen een oplossing op maat om je muur waterdicht te maken

Vochtbestrijding van je muren: de oplossing

Je wil natuurlijk dat het probleem aan je muur zo snel mogelijk wordt opgelost. Onze specialisten gaan daarvoor zorgen! Hoe? Dat leggen wij je graag uit. Een van de oplossingen is een muurinjectie.

Wij brengen door middel van een injectie onder hoge druk op een horizontale lijn een waterafstotende laag aan onderin de muur. Deze waterafstotende laag bestaat uit een micro-emulsie in een waterachtige oplossing. De micro-emulsies die wij gebruiken, kennen geen nadelen die de klassieke producten wel vertonen. De oplossingen zijn reukloos, niet ontvlambaar, niet schadelijk voor de gezondheid en ze vormen geen schadelijke zouten voor de muren. Hiermee wordt het optrekkend vocht gestopt.

Behandelen van vochtige muren

Daarnaast sluiten wij de vochtige muren die wij behandelen af van de muren die wij niet behandelen door het aanbrengen van een verticale barrière. Op deze manier kunnen we uitsluiten dat er vochtproblemen kunnen ontstaan door aansluitende (niet behandelde) muren.

Na de uitvoering van de injecties is het probleem niet direct opgelost, de muur zal altijd nog moeten drogen. Er komt na het injecteren geen optrekkend vocht meer in de muur, maar het vocht wat in de muur aanwezig was op het moment van injecteren moet nog uit de muur drogen. Het is belangrijk dat je beseft dat zo lang de muur nog droogt, er nog steeds afwerklagen worden aangetast door het salpeterzout wat met het vocht mee komt uit de muur.

Controle van de vochtbestrijding in je muur

Na het verstrijken van de droogtijd komen wij altijd een drogingscontrole uitvoeren om vast te stellen of de behandeling geslaagd is. Van deze metingen wordt een rapport gemaakt en een kopie daarvan is voor jou. Op het moment dat de muur droog is, dan wordt de muur vrijgegeven om opnieuw af te kunnen werken. Vanaf dat moment garanderen wij dat de muur voor 30 jaar droog blijft van optrekkend vocht. 

Gratis analyse

Met meer dan 60 jaar ervaring in de vochtbestrijding kunnen wij met een gerust hart zeggen, dat wij zelfs de meest vochtige muren effectief kunnen behandelen. Vraag vandaag nog een gratis analyse aan. Voor vragen over onze werkwijze of onze garanties kan je contact opnemen met onze klantenservice.

Gratis analyse

Financiële hulp nodig bij het bestrijden van je vochtprobleem? 

Deze artikelen zijn misschien interessant voor jou

Meer weten over het waterdicht maken van je muur of andere vochtbestrijdingen? Lees onze blog boordevol interessante artikelen en nuttige tips en tricks.

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading