Tips voor een gezonder binnenklimaat

Het installeren van een goed ventilatiesysteem maakt het mogelijk om ongemakken die te maken hebben met een slechte luchtcirculatie te voorkomen: schimmels, huisstofmijt, allergieën, rhinitis, astma… Maar zonder het schoonmaken van het ventilatiesysteem werkt het apparaat niet efficiënt en kan het ook beschadigen. Weet u hoe u de levensduur van het apparaat kan verlengen?

Het schoonmaken van het ventilatiesysteem is belangrijk!

Het ventilatiesysteem verzekert u van gezonde lucht voor uw gezin. De lucht circuleert en wordt ververst. Het systeem bestaat uit twee delen, het ene verwijdert de schadelijke lucht uit de woning en het andere haalt gezonde buitenlucht naar binnen. Een goed ventilatiesysteem voorkomt vochtproblemen die veroorzaakt worden door een tekort aan ventilatie, zoals condens, schimmels en de huisstofmijt.

Het schoonmaken van het ventilatiesysteem is essentieel om de effectiviteit te behouden. Stof, rook, vet van het koken… verzamelen zich op de ventilatieroosters en deze raken daardoor verstopt. Wanneer het niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan het systeem zijn rol als luchtventilatie en luchtverfrisser niet langer goed vervullen . Dit kan op de lange termijn zorgen voor vochtproblemen en een hogere energierekening.

Vergeet het schoonmaken van het ventilatiesysteem niet, wanneer u ziet dat zich stof verzameld heeft op het ventilatierooster.

Heeft u last van optrekkend vocht? Bekijk onze vochtbestrijdingstechnieken!