CTA-Systeem

Ventileren is noodzakelijk om een gezond en comfortabel binnenklimaat te kunnen garanderen. Het CTA-systeem zorgt ervoor dat u hier geen omkijken meer naar heeft.

  • Gefilterde buitenlicht wordt aangetrokken en vervuilde binnenlucht wordt afgevoerd.
  • Hiermee voorkomt u condens en schimmels die schadelijk zijn voor de gezondheid.
  • De woning/kantoor is gemakkelijker te verwarmen.
  • Hierdoor wordt bespaard op de stookkosten
  • Verbetering van het werk/leef klimaat.

Wilt u ook gezonde lucht in huis? We nemen graag contact met u op.

Voordelen CTA systeem

Met een CTA systeem van Murprotec zorgt u ervoor dat de vuile lucht in uw huis of kantoorgebouw continu wordt vervangen door gefilterde buitenlucht. Wie vandaag een huis (ver)bouwt moet ervoor zorgen dat alles perfect geïsoleerd is en er geen kieren of naden te bespeuren zijn. Hoewel dit goed is voor de energieprestatie is dit minder goed voor de toevoer van verse, frisse lucht. Een CTA systeem biedt daarin de oplossing. Een goed werkend ventilatiesysteem wordt alleen maar belangrijker. Ventileren is noodzakelijk om een gezond en comfortabel binnenklimaat te kunnen garanderen. Voldoende verse lucht is van belang, zeker als u weet dat we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen.

Hoge luchtvochtigheid in huis

Het CTA systeem zorgt ervoor dat de lucht in huis continu ververst wordt, waardoor al het ‘leefvocht’ afgevoerd wordt. In veel woningen is de luchtvochtigheid te hoog. Door met name het ‘leefvocht’. Bij leefvocht moet u denken aan: vocht wat ontstaat door koken, wassen en drogen, douchen en ademen. Op deze manier produceert een gemiddeld gezin zo’n 10 à 15 liter vocht per dag. Als deze vochtige lucht niet afgevoerd wordt, stijgt de luchtvochtigheid en ontstaat er vaak condensatie waardoor muren en meubels kunnen beschadigen en schimmelvorming op kan treden. Een hoge luchtvochtigheid in huis kan uiteindelijk zorgen voor gezondheidsklachten zoals het veroorzaken of verergeren van astma, klachten aan de luchtwegen, hoofdpijn of reumaklachten.

Meer comfort in huis

Ons CTA systeem werkt op basis van overdruk, waardoor de “foutieve” lucht permanent naar buiten wordt gedrukt. Omdat de binnenkomende lucht wordt gefilterd is er direct sprake van een kwaliteitsverbetering die goed merkbaar is. Ook wordt tocht voorkomen, doordat de aangezogen buitenlucht tot maximaal 18 graden Celsius verwarmd wordt. Mede hierdoor is er geen tocht voelbaar. Hierdoor gaan gezonde lucht en comfort hand in hand.

Mede dankzij onze 66 jaar ervaring in het vak, hebben wij nu al meer dan 25 jaar de gegarandeerd oplossing tegen schimmel, condens en muffe lucht in de woning. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.