Luchtbehandeling

Een hoge luchtvochtigheid in huis kan voor vervelende problemen in zorgen. Denk aan schimmelvorming of condensatie. Een luchtbehandeling systeem is een uitkomst op vervelende problemen te voorkomen.

  • De lucht in uw woning wordt automatisch ververst.
  • Uw woning is gemakkelijker te verwarmen.
  • U bespaart hierdoor op de stookkosten.
  • Verse buitenlucht wordt aangetrokken. Vervuilde binnenlucht wordt afgevoerd.
  • Hierdoor heeft u altijd een gezond klimaat in uw woning.

Wilt u ook gezonde lucht in huis? We nemen graag contact met u op.

Waarom luchtbehandeling

Wanneer u last heeft van schimmels of condensatie in uw huis kan een luchtbehandelingssysteem in de meeste gevallen uitkomst bieden. Het luchtbehandelingssysteem zorgt ervoor dat de lucht in uw woning iedere paar uur volledig wordt ververst. En omdat het meer energie kost om een vochtig huis te verwarmen bespaart u ook op uw stookkosten.

Luchtbehandeling: het systeem van Murprotec

In het verleden verkochten wij elektronische ontvochtigers voor condens en schimmelproblemen. Op deze apparaten kon geen garantie worden gegeven en bovendien waren deze veelal niet de definitieve oplossing voor problemen omdat zij slechts voor 1 ruimte dienden. De mogelijkheden en het aanbod in de markt was erg beperkt, daarom hebben wij zelf een nieuw systeem ontwikkeld. Het huidige CTA systeem is hier de uitkomst van.

Voordelen CTA luchtbehandeling systemen

CTA systemen kunnen voor heel de woning worden ingezet en zijn het afgelopen decennium steeds verder ontwikkeld. De Systemen worden steeds energiezuiniger en maken ook veel minder lawaai. Een systeem uit 2005 produceert bijvoorbeeld vele malen meer geluid dan het huidige systeem.

Hoe werkt een CTA luchtbehandeling systeem?

Het werkingsprincipe van de CTA is vergelijkbaar met dat van de longen: het systeem zuigt verse buitenlucht aan, filtert deze en verspreidt het door de woning. De vochtige en vervuilde lucht uit uw interieur wordt via verluchtingsroosters afgevoerd. Zodoende wordt het te veel aan vocht afgevoerd en het energieverbruik geoptimaliseerd. Condensatie, schimmels, allergenen en vervuilende stoffen die in de lucht binnen uw huis aanwezig zijn worden in één keer verwijderd. Dankzij de zuurstoftoevoer kunt u voortaan genieten van een gezonde, frisse lucht.

iAT luchtbehandelingssysteem

Het iAT luchtbehandelingssysteem is, in tegenstelling tot het CTA systeem, een toestel dat voor 1 ruimte inzetbaar is. Indien uw vochtprobleem zich slechts in 1 ruimte voor doet is het een goedkoper alternatief. Het iAT luchtbehandelingssysteem is goedkoper dan het goedkoopste CTA-systeem. De iAT heeft een zeer laag verbruik en is door zijn geruisloze werking ook zeer geschikt voor slaapkamers.

Met 68 jaar ervaring in het vak, garandeert Murprotec de beste luchtbehandeling systemen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.