Condensatie in huis

U herkent het misschien wel: de beslagen spiegel in de badkamer nadat u een douche heeft genomen. De waterdruppels op de spiegel zijn het gevolg van condensatie, waarbij waterdamp (vochtige lucht) afkoelt en waterdruppels vormt. Condensatie in huis betekent bijna altijd dat er een te vochtig binnenklimaat is in de woning.

Hoe wordt condensatie in huis veroorzaakt?

Meer dan 25% van de woningen heeft te maken met condensatieproblemen. Condensatieproblemen zijn het meest zichtbaar in de winter, wanneer het binnen warmer is dan buiten. Waterdamp is op een natuurlijke wijze aanwezig in de lucht. Wanneer echter de luchtvochtigheid in huis met regelmaat te hoog is, kan condensatie het interieur van gebouwen beschadigen. En daar zit niemand op te wachten.

Een goed geïsoleerd huis met slechte ventilatie bevordert condensatie. Ook bepaalde huishoudelijke activiteiten zoals koken, baden en kleding wassen en drogen zorgen voor een grotere hoeveelheid waterdamp in de lucht. Hoe zijn de gevolgen van condensatie waar te nemen?

Gevolgen van condensatie

  • Schimmelvorming
  • Beslagen ramen, spiegels, kozijnen, tegels enz.
  • Muffe lucht
  • Ongezonde leefomgeving (Hoesten, hoofdpijn, allergieën / regelmatige verkoudheden)
  • Verhoogde hoeveelheid huisstofmijt (veroorzaakt door hoge luchtvochtigheid)

Oplossing condensatie

Murprotec heeft de perfecte oplossing voor de behandeling van condensatie en de gevolgen ervan in uw huis. Met meer dan 60 jaar ervaring in het vak, garandeert Murprotec de definitieve oplossing voor condensatie. Een toelichting op de mogelijke oplossingen die wij bieden om van uw condensatieprobleem af te komen kunt u vinden op onze pagina ‘luchtbehandelingssysteem.’

Lees ook meer over onze vochtbestrijdingsmethode’s.