Het CTA systeem

Met een CTA systeem van Murprotec zorgt u ervoor dat de vuile lucht in uw huis of kantoorgebouw continu wordt vervangen door gefilterde buitenlucht. Wie vandaag een huis (ver)bouwt moet ervoor zorgen dat alles perfect geïsoleerd is en er geen kieren of naden te bespeuren zijn. Hoewel dit goed is voor de energieprestatie is dit minder goed voor de toevoer van verse, frisse lucht. Een CTA systeem biedt daarin de oplossing. Een goed werkend ventilatiesysteem wordt alleen maar belangrijker. Ventileren is noodzakelijk om een gezond en comfortabel binnenklimaat te kunnen garanderen. Voldoende verse lucht is van belang, zeker als u weet dat we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen.

Hoge luchtvochtigheid

Het CTA systeem zorgt ervoor dat de lucht in huis continu ververst wordt, waardoor al het ‘leefvocht’ afgevoerd wordt. In veel woningen is de luchtvochtigheid te hoog. Door met name het ‘leefvocht’. Bij leefvocht moet u denken aan: vocht wat ontstaat door koken, wassen en drogen, douchen en ademen. Op deze manier produceert een gemiddeld gezin zo’n 10 à 15 liter vocht per dag. Als deze vochtige lucht niet afgevoerd wordt, stijgt de luchtvochtigheid en ontstaat er vaak condensatie waardoor muren en meubels kunnen beschadigen en schimmelvorming op kan treden. Een hoge luchtvochtigheid in huis kan uiteindelijk zorgen voor gezondheidsklachten zoals het veroorzaken of verergeren van astma, klachten aan de luchtwegen, hoofdpijn of reumaklachten.

Meer comfort in huis

Ons CTA systeem werkt op basis van overdruk, waardoor de “foutieve” lucht permanent naar buiten wordt gedrukt. Omdat de binnenkomende lucht wordt gefilterd is er direct sprake van een kwaliteitsverbetering die goed merkbaar is. Ook wordt tocht voorkomen, doordat de aangezogen buitenlucht tot maximaal 18 graden Celsius verwarmd wordt. Mede hierdoor is er geen tocht voelbaar. Hierdoor gaan gezonde lucht en comfort hand in hand.

Download gratis onze brochure!

Wilt u meer weten over het CTA systeem van Murprotec? Download dan gratis en vrijblijvend onze brochure.
Download brochure

Wilt u ook gezonde lucht in huis?
We nemen graag contact met u op.

Waarom u voor Murprotec kiest

Meer dan 65 jaar ervaring

Meer dan 65 jaar ervaring

Al sinds 1954 gaan wij de strijd aan met vocht in ruimtes waar het niet hoort. Onze methodes zijn bewezen effectief en duurzaam.

Nummer 1 in Europa

Nummer 1 in Europa

Met maar liefst 37 vestigingen in 7 landen is Murprotec inmiddels marktleider in het bestrijden en oplossen van elk vochtprobleem.

Gegarandeerde definitieve oplossingen

Gegarandeerde definitieve oplossingen

Die garantie krijgt u van ons zwart op wit. Samen met een 100% professionele en persoonlijke aanpak.