Waterdichtheid

Als de waterdichtheid van uw huis niet op orde is kan waterinfiltratie leiden tot vervelende vochtproblemen. Vocht kan de woning op verschillende manieren binnendringen en schade veroorzaken. Er zijn twee soorten waterinfiltratie: zijdelingse infiltratie en infiltratie van regenwater.

Zijdelingse infiltratie

Zijdelingse infiltratie is te wijten ontstaat bij muren die langs de buitenkant in contact staan met de aarde. Zijdelingse druk zorgt ervoor dat muren doordrenkt worden met water. En zo ontstaat een ongewenst vochtprobleem. Vooral kelders en ondergrondse ruimtes worden geconfronteerd met vochtige muren door zijwaartse infiltraties. Ook kleine barstjes in de gevel of insijpelend water kunnen een gevolg zijn van dit soort infiltraties.

Infiltratie van regenwater

Infiltratie door regen wordt vaak veroorzaakt door een fout in het gebouw zelf of door slijtage aan de buitenkant van het huis. Denk hierbij aan een lekkende regenpijp, doorboorde dakbedekking, poreus metselwerk, brugvorming door valspecie of een kapotte dakpan. Op die manier kunnen regen, hagel of sneeuw uw woning ongewenst binnendringen.
Beide soorten waterinfiltraties kunnen voor vochtproblemen zorgen, met eventuele gezondheidsproblemen en schade aan uw eigendommen als gevolg. Iets waar niemand op zit te wachten. Maar wat kunnen de gevolgen zijn van waterinfiltratie?

Mogelijke gevolgen van waterinfiltratie

Oplossing waterinfiltratie

Murprotec heeft de perfecte oplossing voor de behandeling van waterinfiltratie en de gevolgen ervan in uw huis. Op basis van een goede en nauwkeurige diagnose van de vochtspecialist wordt een oplossing op maat gemaakt. De vochtbehandeling is gebaseerd op de meest geavanceerde technologieën en wetenschappelijk bewezen methodes. En met 60 jaar ervaring in het vak, garandeert Murprotec de beste en meest definitieve oplossing voor waterinfiltraties. Altijd met optimale, persoonlijke service en garantie. Voor meer informatie kunt u eens kijken op onze pagina’s vochtproblemen (hier beschrijven wij de meest voorkomende problemen) en vochtbehandelingen (onze meest toegepaste behandelingen, daarnaast kunnen wij altijd maatwerk bieden).

Neem contact met ons op voor een gratis analyse, zodat de eerste stap naar een oplossing van uw vochtprobleem gezet kan worden. Wilt u meer weten over onze methodes? Bekijk dan de pagina vochtbestrijding.