Vocht in de muur

Vochtige muren zijn een teken dat uw huis vochtproblemen heeft. Deze kunnen ontstaan door verschillende oorzaken.

Oorzaak van vochtige muren

De meest voorkomende vochtproblemen die ten grondslag aan vochtige muren liggen zijn:

Ook lekkages of het doorslaan van water door de gevel kunnen de oorzaak zijn van een van bovengenoemde problemen. Voor meer informatie over vochtplekken in de muur kunt u terecht op de pagina vochtplekken. Hieronder leest u wat de gevolgen zijn van vochtige muren en welke oplossing wij hiervoor bieden.

Gevolgen van vochtige muren

Vochtproblemen in de muur veroorzaken onder andere loslatend verf, behang en stucwerk, rottende plinten en schimmelvorming. Dit beschadigt niet alleen het interieur van uw woning, maar kan ook uw gezondheid aantasten. Door vochtproblemen in huis ontstaat namelijk een ongezonder binnenklimaat. Het is daarom van belang om vochtproblemen te laten behandelen door een vochtexpert.

Wat is de oplossing voor vochtige muren?

Voor een definitieve behandeling van vochtige muren is een oplossing op maat noodzakelijk. Meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina vochtbehandelingen. Na inmiddels meer dan 60 jaar ervaring met deze manier van werken, kunnen wij met een gerust hart zeggen dat wij zelfs de meest vochtige muren effectief kunnen behandelen via muurinjecties.