Salpeter in huis

Salpeter is een gemakkelijk waar te nemen vochtprobleem dat herkenbaar is aan de harige, kristalachtige en poederige witte muuraanslag.

Oorzaak van salpeter in huis

Deze witte afzetting op de muur ontstaat door minerale zoutkristallen die overblijven nadat optrekkend vocht in de muren van uw huis opdroogt. Wanneer de muren (gedeeltelijk) drogen, verdwijnt het vocht maar blijven de zoutdeeltjes achter en vormen ze witte vlekken op de muren. Salpeter zout is vaak zichtbaar onderaan de muren, maar ook in kelders en op de buitengevels. Naast dat het er niet fraai uit ziet, zorgt salpeter zout ook nog eens voor ongewenste gevolgen.

Gevolgen van salpeter zout

    • Afbladderen en loskomen van verf
    • Losdrukken van afwerklagen
    • Verhogen van de luchtvochtigheid
    • Bevorderen van schimmel

Wanneer het salpeter zout op de muur zichtbaar is geeft dit aan dat er zich een te grote hoeveelheid vocht in de muur bevindt. Deze aanwezige hoeveelheden vocht zijn niet via extra ventilatie uit uw muren te krijgen omdat het vocht zich te diep in de muur bevindt.

Oplossing salpeter zout

Zelf de salpetervorming bestrijden door het schoon te maken is niet de oplossing. Salpetervorming duidt op een onderliggend probleem in uw woning. Zolang de oorzaak van het vochtprobleem niet aangepakt wordt, zal salpeter weer tevoorschijn komen. Daarom is het belangrijk om salpeter door een vochtbestrijdingsexpert te laten behandelen. Meer informatie over de behandelmethoden die Murprotec hiervoor toepast kunt u lezen op de pagina vochtbehandelingen. En met 60 jaar ervaring in het vak, garandeert Murprotec de beste en definitieve oplossing voor salpeter.