Vochtplekken op het plafond

Heeft u te maken met vochtplekken op het plafond? Dan is het noodzakelijk deze niet te negeren. Vochtplekken zijn vaak de voorbode van een ernstiger probleem. Ze kunnen verschillende oorzaken hebben zoals een slechte afdichting, waterinfiltratie, optrekkend vocht en condensatie.

Bij waarneming van vochtplekken is het verstandig om snel in te grijpen. Vochtplekken zijn namelijk een eerste fase van schimmelvorming, ontwikkeling van bacteriën en schade aan de afwerking van het plafond. Dat is niet alleen niet zo fraai voor uw interieur en bouwstaat van uw woning, ook uw gezondheid kan er ernstig onder lijden. Zo ver hoeft het niet te komen.

Waar en waarom vochtplekken?

Vochtplekken in huis kunnen overal voorkomen: in de kelder, op de benedenverdieping of op de bovenverdiepingen. Voor elke plek in huis met vochtplekken kan een ander vochtprobleem de oorzaak zijn. Vochtplekken op het plafond zijn vaak het gevolg van condensatie of te wijten aan vocht dat afkomstig is van het dak. Dit laatste kan worden veroorzaakt door lekkage of infiltratie door regen.

Infiltratie van regenwater

Infiltratie door regen wordt vaak veroorzaakt door een fout in het gebouw zelf of door slijtage aan de buitenkant van het huis. Denk hierbij aan een lekkende regenpijp, doorboorde dakbedekking, poreus metselwerk of een kapotte dakpan. Op die manier kunnen regen, hagel of sneeuw uw woning ongewenst binnendringen.

Oplossing vochtplekken op het plafond

Vochtplekken op het plafond

Bij Murprotec krijgt u tot 30 jaar garantie!

 

Het plafond zelf schoonmaken in de hoop dat de vochtproblemen verdwijnen is geen optie. De vochtplekken duiden op een probleem in uw woning. Het is dus doeltreffender om de oorzaak van de vochtplekken op het plafond aan te pakken. Dit zal de vochtbestrijdingsexpert Murprotec voor u doen.

Op basis van een goede en nauwkeurige analyse door de vochtspecialist, wordt een oplossing op maat gemaakt. Eén die de kern van het vochtprobleem aanpakt. De vochtbehandeling is gebaseerd op de meest geavanceerde technologieën en wetenschappelijk bewezen methodes. En met 60 jaar ervaring in het vak, garandeert Murprotec de beste en meest definitieve oplossing voor vochtplekken. Altijd met de beste persoonlijke service én garantie.