Vochtplekken ongezond

Vochtplekken ongezond voor u

Heeft u te maken met vochtplekken in uw woning? Negeer deze dan niet. Vochtplekken zijn vaak de voorbode van een ernstiger probleem. Ze kunnen verschillende oorzaken hebben zoals een slechte afdichting, waterinfiltratie, optrekkend vocht en condensatie. Dat vochtplekken ongezond zijn, dat weet vermoedelijk ook niet iedereen.

Bij waarneming van vochtplekken is het verstandig om deze zo spoedig mogelijk te verwijderen. Vochtplekken zijn namelijk een eerste fase van schimmelvorming, ontwikkeling van bacteriën en schade aan de afwerking van muren en vloeren. Dat is niet alleen niet zo fraai voor uw interieur en bouwstaat van uw woning, ook uw gezondheid kan er ernstig onder lijden. Ze ontwikkelen mycotoxinen in de omgevingslucht. Deze zijn zeer schadelijk voor de mens. Ze verzwakken het immuunsysteem en veroorzaken allergieën en ademhalingsstoornissen. Maar zo ver hoeft het niet te komen.

Waar komen de vochtplekken voor?

Vochtplekken in huis kunnen overal voorkomen: in de kelder, op de benedenverdieping of op de bovenverdiepingen. Voor elke plek in huis met vochtplekken kan een ander vochtprobleem de oorzaak zijn. Welke vochtproblemen kunnen de oorzaak zijn van de door u waargenomen vochtplekken?

Vaak voorkomende oorzaken

Op de vloer: vochtplekken op de vloer worden vaak veroorzaakt door optrekkend vocht, waterinfiltratie, lekkages of condensatie.

Op de muren: vocht op de muren wordt veroorzaakt door condensatie, infiltratie, lekkage of optrekkend vocht.

Op het plafond: vochtplekken op het plafond zijn vaak het gevolg van condensatie of te wijten aan vocht dat afkomstig is van het dak. Dit laatste kan worden veroorzaakt door lekkage of infiltratie door regen.

Oplossen van vochtplekken

Vochtplekken ongezond

Bij Murprotec krijgt u tot 30 jaar garantie!

 

Dat vochtplekken ongezond zijn is duidelijk, maar zelf de vlekken schoonmaken biedt geen oplossing. De vlek duidt op een onderliggend probleem in uw woning. Zolang de oorzaak van het vochtprobleem niet aangepakt wordt, zal de vlek weer tevoorschijn komen. Daarom is het belangrijk om vochtplekken door een vochtbestrijdingsexpert te laten behandelen.

Op basis van een goede en nauwkeurige analyse door de vochtspecialist, wordt een oplossing op maat gemaakt. Eén die de kern van het vochtprobleem aanpakt. De vochtbehandeling is gebaseerd op de meest geavanceerde technologieën en wetenschappelijk bewezen methodes. En met 60 jaar ervaring in het vak, garandeert Murprotec de beste en meest definitieve oplossing voor vochtplekken. Altijd met de beste persoonlijke service én garantie.