Bekuiping van uw kelder

Een vochtige kelder is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. Zo kan er blijvende schade ontstaan aan uw woning en kan het uiteindelijk schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Kelderdichting

Het bekuipen van uw kelder betekent eigenlijk dat we de muren van de kelder gaan behandelen zodat ze waterdicht worden. Dit wordt ook wel kelderdichting of interne muurbescherming genoemd. Deze techniek is toepasbaar op zowel de binnen- als de buitenmuren van uw kelder.

Bekuiping bestaat uit een dampdichte epoxylaag. Deze laag wordt, afhankelijk van de situatie, tegen de binnen- en/of buitenwand aangebracht. De epoxylaag is bestand tegen de druk van het grondwater tot 2,5 meter diepte. Een epoxylaag is niet brandbaar en is bestand tegen schimmels.

Deze vochtbehandelingen worden ingezet bij een vochtige kelder.

Drainage van de kelder

Er zijn situaties waarin een bekuiping het probleem alleen maar verplaatst. Als de druk op de kelder te groot is, of de waterdichtheid van de muur te laag, kan het zijn dat het waterdicht maken van de ene muur ervoor zal zorgen dat de muur ernaast gaat lekken. Indien de zojuist geschetste situatie zich voordoet zijn daar ook oplossingen voor, bijvoorbeeld een drainagesysteem voor uw kelder.

Garantie

Op de kelderbehandeling geeft Murprotec standaard een garantie van 10 jaar. Dit doen wij omdat wij uw vochtprobleem definitief te lijf willen gaan.

Wilt u meer weten over de voordelen van Murprotec? Of heeft u een andere vraag over vochtbestrijding? Neem dan via 0416 68 90 90 contact op met een van onze medewerkers of vul ons contactformulier in.