Schimmel op het behang

Schimmels voelen zich thuis in een warme, vochtige en slecht geventileerde omgeving. Maar toch ziet u deze gast liever gaan dan komen. Schimmels veroorzaken namelijk zwarte, grijze, bruine of groene vlekken op het behang. Ze verspreiden zich daarnaast ook zeer snel.

Wanneer u dit vochtprobleem waarneemt is het verstandig om de schimmel snel te laten behandelen. Schimmel op het behang beschadigt namelijk niet alleen uw muur, maar kunnen ook zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid. Wat zijn precies de gevolgen van dit ongewenste vochtprobleem?

Gevolgen van schimmel

Schimmels ontwikkelen zich als groene, bruine, grijze en zwarte vlekken op allerlei oppervlakken. Denk hierbij niet alleen aan het behang, de plafonds en de vloeren. Ze kunnen in principe overal voorkomen waar de vochtigheidsgraad te hoog is.

De vlekken zijn echter niet het enige gevolg van schimmels. Dit vochtprobleem ontwikkelt mycotoxinen in de omgevingslucht. Deze zijn zeer schadelijk voor de mens. Ze verzwakken het immuunsysteem en veroorzaken allergieën en ademhalingsstoornissen.

Nog een ongewenst gevolg van schimmel op het behang is het ontstaan van een muffe lucht in uw woning.

Oplossing schimmel

Schimmel op het behang

Bij Murprotec krijgt u tot 30 jaar garantie!

 

Murprotec heeft de perfecte oplossing voor de bestrijding van de schimmel op het behang. Vochtbestrijding begint met een grondige analyse van de symptomen, gevolgd door een diagnose van de schimmels. Zodra de oorzaken van de schimmel in kaart zijn gebracht door onze vochtexpert kan er een oplossing op maat gemaakt worden.

Na inmiddels meer dan 60 jaar ervaring met schimmelvorming in woningen, kunnen wij met een gerust hart zeggen dat wij in uw woning weer een gezond en schimmelvrij binnenklimaat kunnen creëren.

Neem contact met ons op voor een gratis analyse. Zo is de eerste stap gezet naar een schimmelvrij en vooral gezond binnenklimaat.