Schimmel op het dak

Schimmels voelen zich thuis in een warme, vochtige en slecht geventileerde omgeving. Maar toch ziet u deze gast liever gaan dan komen. Schimmels veroorzaken namelijk zwarte, grijze, bruine of groene vlekken op muren, vloeren en plafonds. Ze verspreiden zich daarnaast ook zeer snel.

Wanneer u dit vochtprobleem waarneemt veroorzaakt door het dak is het verstandig om de schimmel snel te laten behandelen. Schimmels beschadigen namelijk niet alleen uw eigendommen, maar kunnen ook zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid. Wat zijn precies de gevolgen van dit ongewenste vochtprobleem?

Gevolgen van schimmel op het dak

Schimmels ontwikkelen zich als groene, bruine, grijze en zwarte vlekken op allerlei oppervlakken van de badkamer. Denk hierbij niet alleen aan muren, plafonds en vloeren, de keuken en de kelder, maar ook aan de meubels en kleding. Ze kunnen in principe overal voorkomen waar de vochtigheidsgraad te hoog is.

De vlekken zijn echter niet het enige gevolg van schimmels. Dit vochtprobleem ontwikkelt <u>mycotoxinen</u> in de omgevingslucht. Deze zijn zeer schadelijk voor de mens. Ze verzwakken het immuunsysteem en veroorzaken allergieën en <u>ademhalingsstoornissen</u>.

Nog een ongewenst gevolg van schimmels in de badkamer is het ontstaan van een muffe lucht.

Oplossing schimmel

Schimmel op het dak

Bij Murprotec krijgt u tot 30 jaar garantie!

 

Murprotec heeft de perfecte oplossing voor de bestrijding van de schimmel op het dak. Vochtbestrijding begint met een grondige analyse van de symptomen, gevolgd door een diagnose van de schimmels. Zodra de oorzaken van de schimmel in kaart zijn gebracht door onze vochtexpert kan er een oplossing op maat gemaakt worden.

Na inmiddels meer dan 60 jaar ervaring met schimmelvorming in woningen, kunnen wij met een gerust hart zeggen dat wij in uw woning weer een gezond en schimmelvrij binnenklimaat kunnen creëren.

Neem contact met ons op voor een gratis analyse. Zo is de eerste stap gezet naar een schimmelvrij en vooral gezond binnenklimaat.